Tiedote, Helmi-kosteikkohanke

Tornion Alkunkarinlahden-Uksein-Pajukarin kosteikot pääsivät osaksi valtakunnallista Helmi-kosteikkoprojektia. Maa- ja metsätalousministeriön ja Metsähallituksen tukemana alueelle saatiin 10 elävänä pyytävää Kanu-loukkua, sekä 25 hetitappavaa minkkiloukkua. 5-henkinen pyyntiryhmä vastaa loukkujen sijoittelusta ja hoidosta. Kanu-loukuissa on loukkuvahdit, joten pyyntiryhmä saa matkapuhelimiinsa halytykset loukun laukeamisesta. Loukut on merkattu Helmi-projektin tarroilla, tarroissa on hankkeen yhteystiedot.

Jos metästyskoita menee loukkuun ja laukaisee sen, ei sille käy kuinkaan. Metsästäjä käy vain päästämässä sen loukusta pois. Loukkua ei tarvitse virittää uudelleen, pyyntiryhmä käy loukulla hälytyksen saatuaan. Jos koira jättää syötin syömättä ja osaamista loukun ja loukkuvahdin virittämiseen on, voi loukun toki virittää uudelleen.

Lisätietoa Helmi-projektin petopoistoon liittyen saa numerosta 044 3089272/ Petteri Halkola.

Hyvää jahtikautta kaikille!