Majojen historiaa

Sodan jälkeen metsästysmatkat tehtiin yleensä polkupyörillä, sillä autoja ei juuri ollut käytössä. Tavallisesti mentiin lauantai-iltana kämpälle yöksi ja varhain sunnuntaina jatkettiin jahtia ja palattiin illalla kotiin loppuun väsynyt koira pyörän telineellä laatikossa. Lauantaihan oli siihen aikaan työpäivä. Sellaisessa jahdissa oli todellista metsästyksen ja eräretkeilyn tuntua ja ihanuutta, jollaista nykyisin on vaikea tavoittaa.

1945 ostettiin Hammasjärven kämppä Kalle Ylipekkalalta. Kämpästä luovuttiin 1981. 1946 ostettiin Kantojärven maja Evert Kantolalta. Vuosina 1946-48 rakennettiin Nosan maja, siitä luovuttiin myöskin 1981.
1949 rakennettiin Ahvenjärven maja, siitäkin luovuttiin 1974.

Metsästysmajojen käyttö jäi vähäiseksi kun metsäautoteitä rakennettiin kattavasti alueille, ja tietenkin siihen vaikutti sekin, että autot lisääntyivät ja liikkuminen polkupyörillä loppui.

Kun kaupunki rakensi metsäautotien Martimon metsälohkolle, rakensi seura sinne majan 1964 ja näin saatiin myöskin tuo laaja alue metsästäjien käyttöön.
Seura hankki osaomistuksen Laivakankaan majaan ja käyttöoikeuden ampumarataan. Laivakankaan maja laajennettiin yhteistyössä Tornionseudun Ampujien kanssa 1990. Tehdyllä sopimuksella maja siirtyi yhteisomistukseen ampujien kanssa. Avajaiset pidettiin 26.1.1991.

”Heikki Lunki: Tornionseudun Metsästysseura 60v.”